Spejlblanke vinduer

Vi bor i en dejlig gammel, kæmpestor villa inde på Østerbro. Vi er glade for at bo der. Vi er rent ud sagt heldige, fordi vi bor midt i byen, men har alle glæderne, man har, hvis man bor i et parcelhuskvarter: En stor have, parkering, fred og ro.
Her er mange kvadratmeter at boltre sig på – og det gør vi. Børnene elsker at hoppe i trampolinen, vi har i haven. De kommer med alle deres kammerater og hopper løs. Min mand og jeg har brugt meget tid på at sætte huset i stand, men her er meget at holde rent. Selv om vi har hjælp til at holde huset pænt, så har vi dog stadig brug for hjælp til det udefra.

Alt skal passes

Gartneren kommer ca. 1 gang hver 14. dag. Året rundt, på nær december måned. Buskene og træerne skal beskæres, nye planter skal i jorden, og det hele skal vedligeholdes. Vinduespudseren kommer ca. hver anden måned. Vi har en permanent aftale med firmaet. De er dygtige og effektive.

Vinduespolering på klippekort

Jeg fandt dem ved et tilfælde, da vi lige var blevet færdige med at få huset renoveret. Jeg var så træt af at skulle tale med håndværkere og designere, at jeg bare gik på nettet og ledte efter vinduespolering København. Jeg kontaktede det første firma på listen, jeg fik frem, og de var mere end glade for at få den tjans hos os. Det var et nystartet firma, som tilbød sådan en klippekortsordning. Når man har bestilt 10 vinduespoleringer, får man 1 gratis vinduespudsning. Det er da en god idé. De holder på kunderne på den måde. Det betyder, at jeg 1 gang om året ikke skal betale for at få vinduerne poleret. Her er mange vinduer. Huset har tre etager og en kælder, så der er noget at tage fat på.
Første gang vinduespudseren kom, var jeg lidt skeptisk. Jeg var ikke sikker på, at han kunne nå at få gjort alle vinduerne rene på en enkelt dag. Men der tog jeg fejl. Han var hurtig og meget dygtig. Det tog ham godt nok 7 timer, men så havde han nået alle vinduerne. Både indvendigt og udvendigt.

Højt oppe på stigen

Det var godt nok lidt nervepirrende at se ham oppe på stigen i 3.sals højde, da han pudsede vinduerne dér udvendigt. Men det så for mig ud, som om at han har prøvet det før. Ok, om vinteren pudser han vinduerne udvendigt indefra. Han hænger godt nok ud over karmen, men hellere det end at vakle på stigen. Når han gør det, får vi sandelig luftet godt ud deroppe under loftet. Heldigvis er der færrest vinduer oppe på tredje sal. Han er kun kommet til skade en enkelt gang. Det var en rude, som var ridset efter en bold, der havde ramt den. Den raslede ud af sprossen, og han skar sig. Blodet fossede ud af hånden på ham. Heldigvis var det ikke en dyb rift. Men voldsomt det var det altså. Jeg kørte ham på skadestuen, og han fik forbinding på hånden. Den næste dag  sendte firmaet en anden vinduespudser ud, som gjorde arbejdet færdigt. Det er da service.

Spejlblanke vinduer
Rul til toppen