Skøn sejltur

redningsvest vs svømmevest

Jeg har sejlet hele mit liv, og det er noget, som jeg ikke kan undvære. I sommerhalvåret skal jeg sejle mindst 4-5 gange om ugen i min båd. Jeg har tidligere haft en sejlbåd, men jeg er faktisk gået over til speedbåd nu.

Jeg ved ikke hvorfor, jeg skiftede bådtype, men jeg tænker, at det har noget med alderen at gøre. En speedbåd er der meget mindre arbejde ved, både under og efter sejlturen så det er nok hovedårsagen.

Altid redningsvest

Jeg har tit kammerater med ude i min båd, og par af dem tager ikke sikkerheden så alvorligt som mig. Jeg har sagt til dem, at alle er velkomne på båden, men jeg har kun 3 redningsveste ombord.

Det vil sige, at skal vi mere end 3 personer afsted til søs, så skal de selv medbringe veste. Jeg sejler ikke uden redningsveste ombord til alle personer. For det første er det ulovligt, og for det andet så er det totalt dumt. Jeg skal ikke sætte mit eget eller andres liv på spil, fordi jeg eller de vil spare et par hundrede kroner.

Jeg er ligeglad med, om det er en fastvest eller en oppustelig redningsvest, de medbringer. Bare de medbringer en eller anden form for godkendt redningsvest. Det geniale ved en redningsvest er jo netop, at den automatisk sikrer en rygliggende stilling med frie luftveje. Bliver man slået bevidstløs, vil man derfor ikke lide druknedøden, da man stadig vil kunne trække vejret.

Svømmevest er et no-go

Svømmeveste er et no-go, når vi er ude på havet. Den helt enkle grund er, at en svømmevest ikke sikrer den korrekte opdrift med åndedrætsorganerne fri af vandet. En svømmevest kaldes også for en sejlervest eller kajakvest, og den er fantastisk god, hvis man er tæt på land og er en dygtig svømmer.

Svømmevesten giver en masse bevægelsesfrihed, samtidig med at den er velegnet til at svømme med. Mange kajakroer benytter sig af en svømmevest, og det er også helt fint, fordi de er tæt på land. Ude på havet fungerer den altså bare ikke, og derfor vil jeg ikke have dem ombord på båden.

Mine regler er simple, og de af mine venner, som ikke kan forstå dem, må blive på land. Jeg vil ikke gradbøje mine regler, når det gælder liv eller død. Sikkerhed til søs er vigtigere end noget andet, og sådan er det.

Kilde: Redningsvest-nu.dk

Skøn sejltur
Rul til toppen