Møder i København

Når man nu sidder derhjemme og har for meget tid, så kommer man altså til at tænke tanker. Og det gør jeg også. Forleden kom jeg til at tænke på, at det må være sådan, at store filosofiske tanker er kommet til verden, og er blevet skrevet ned for os. De græske filosoffer lavede jo ingenting. De var sønner af rigmænd, og de lå ved de her symposier og diskuterede og tænkte. Eller også var de på ensomme steder, hvor de havde tid til kun at tænke og fundere. Og de – oldgrækerne – har da tænkt nogle store tanker. Bare tænk på hele sundhedsvæsenets fader – Hippokrates. Eller Aristoteles, som har skrevet om retorik og poesi. Det er da noget at tænke over. Eller Platon. Ja, jeg kunne blive ved.

Store tanker

Hvorfor bliver der ikke tænkt lige så store tanker i vores tid som dengang? Eller jo, det gør der vel. Karl Marx hører måske ikke vores tid til, men han har da også tænkt store tanker og forandret verden. Eller Søren Kirkegaard, som jo også tænkte mange tanker, som vi faktisk baserer vores liv og holdninger på i dag. I det mindste her i Danmark. Så ja, jeg tænker også mine store tanker. Måske ikke så store som Kirkegaards eller Platons. Men de er der og har værdi for mig. Og det er muligvis grunden til, at jeg har besluttet, at jeg skal lave et karriereskift, når vi kommer ud af den her corona-krise, hvor vi mere eller mindre frivilligt er gået i skjul for hverandre. Af gode grunde.

Stå på et hjørne

Jeg overvejer at blive ham, der står frem på et offentligt hjørne og begynder at tale om et eller andet. Bare et eller andet. For at få folk til at reagere. Jeg overvejer at samle en gruppe af mennesker, der gør ting spontant i det offentlige rum. Så folk bliver overraskede og reflekterer over det, de gør til hverdag.

Mødelokaler og faciliteter

Vi er jo blevet så vant til, at alt skal lægges i rammer. Når vi skal høre et foredrag, så er der nogen bagved. De har ledt efter ”Mødelokaler København” for at kunne sætte det op, så vi kan høre det. Når vi skal have noget at vide om nye produkter, så skal vi på udstilling. Det betyder, at nogen bagved har (måske igen) været på nettet og ledt efter ”Konferencelokaler København”, og har sat det op, så vi kan komme og få alt det vi skal vide om produktet serveret.

Tænk nu, hvis det ikke var nødvendigt at sætte alt i rammer? Ville det ende i kaos? Det tror jeg faktisk ikke. Måske vil der opstå en del forvirring til at begynde med, så vil der være kaos. Men efterhånden som vi lærer, at der ikke altid er nødt til at være en fast ramme om det, vi foretager os, så tror jeg, at vi sagtens kunne lære at være mere spontane.

Jeg siger ikke, at der ikke vil være brug for mødelokaler eller konferencelokaler i København og andre steder. Jeg siger bare, at vi måske kan lære at være sammen om andre ting på andre steder. Og få nogle gode diskussioner, som vi kan blive klogere af.
Nu rabler det for mig!

Kan man leje mødelokaler på timebasis?

Ja det kan man. De fleste udbydere tilbyder mødelokaler ned til 1 times varighed.

Kan man få forplejning til møder?

Ikke alle steder, men for eksempel hos MBK kan man få alt fra drikkevarer til udsøgte måltider som en del af aftalen om leje af mødelokale.

Møder i København
Rul til toppen