Mode i musik

Vores børn er glade for at spille musik. Og vi har altid forsøgt at motivere dem til at spille. Lige fra de var helt små, har vi også selv sunget og spillet for dem. Det er ikke, fordi vi er musikere, vi kan bare godt lide, at de har noget kreativitet, og får brugt højre hjernehalvdel. Og vi er da heller ikke professionelle musikere. Vi spiller i et band, og det hygger vi os med. Til hverdag har vi almindelige jobs. Jeg er konsulent på kommunen og min mand arbejder i en IT‐virksomhed.

Nu er tiden så kommet til, at vi skal finde nye musikinstrumenter til ungerne. De har allerede en masse, men de har også udviklet sig hver især, og skal nu de næste skridt videre med deres musik. Musiklæreren, vi har kontakt til, har anbefalet, at de begge to får lov til at få instrumenter, der udfordrer dem mere.

Elguitar til drenge

Vores store dreng vil rigtig gerne have en elektrisk guitar. Han har allerede en akustisk, men han er også påvirket af, hvad skolekammeraterne hører på YouTube. Han er 10 år gammel, så jeg tænker, at det bliver lidt hårdt for hans fingre med de der stålstrenge. Han er vant til sin akustiske guitars nylonstrenge. Han er i øvrigt spinkelt bygget, så jeg er lidt i vildrede, om han i virkeligheden har styrken til at holde en elektrisk guitar. De kan være temmelig tunge.

Den lille dreng er bare så god til at slå på tromme. Han har rytmesans, så det batter og sidder altid, og slår med gaflen på tallerkenen, når vi spiser aftensmad sammen. Det er oplagt, at han skal have et trommesæt. Men kan man få trommesæt, der ikke har lyd?
Altså jeg tror ikke, jeg vil kunne holde ud at høre på, at han øver sig i timevis. Måske kan man købe et elektrisk trommesæt med høretelefoner, så han kan slå lyden fra og kun lytte via telefonerne? Aner det faktisk ikke. Indtil nu har vi kunnet klare os med en enkelt afrikansk tromme, men det er ikke tilstrækkeligt længere.

Jeg har ikke talt med musiklæreren om det. Men det er klart, at det skal jeg have gjort, så husfreden kan bevares, og vores juniorband kan udvikle sig. Måske har han et tip til, hvad jeg kan gøre. Vi kan selvfølgelig lydisolere kælderrummet, som vi bruger til øvelokale bedre.
Jeg har set, at man kan købe sådan nogen skummåtter, der kan sættes på væggene. De skulle absorbere en del af lyden. Men er det nok?

Er et trommesæt svaret?

Forleden fik jeg talt med musiklæreren om det her med trommesættet. Han fortalte, at der findes gode, og ikke alt for dyre elektriske trommesæt til børn. De kan tage høretelefoner på og, så slå lyden fra, så ingen i hjemmet bliver forstyrret. Fedt.
Musiklæreren fortalte mig også, at jeg ikke skal bekymre mig om, om den store har kræfter til at holde en elektrisk guitar. Man kan nemlig få dem i forskellige størrelser alt efter, hvor højt barnet er. Det betyder, at guitarens hals ikke bliver for lang til barnets arm. Og det betyder også, at guitarens vægt bliver mindre.
Så nu er der ingen vej udenom: Vi skal købe musikinstrumenter til ungerne i næste uge.

Mode i musik
Rul til toppen