Hvad er VVS?

Det er muligt at købe mange produkter til varme, ventilation og sanitet i din bolig online. Der findes et hav af webshops, som sælger vvs online. (Du ved godt, at VVS i dag betyder Varme, Ventilation og Sanitetsteknik ikke? – I gamle dage stod VVS for varme, vand og sanitet.) Det kan være shops lige fra kæmpestore byggemarkeder til, shops, der kun har online salg. Det kan være, toptunede shops, som kun sælger vvs online for et bestemt brand. Grohe, for eksempel! Grohe er et tysk firma, som har været på markedet i rigtigt mange år. De har hovedsæde i en af de tyske højsæder for design og innovation. Det afspejler sig i deres produkter, som er ualmindeligt flotte, funktionelle og af virkelig god kvalitet. Hvis du googler Grohe VVS, så kan du lynhurtigt få en liste frem, som sælger vvs‐produkter fra dette firma.

Nettet er en gave

Nu var det her bare et eksempel, der findes naturligvis mange andre rigtigt gode brands, som sælger den slags produkter.

Du skal bare lede grundigt efter det produkt, du har brug for.
Det kan være en god idé at kigge på en prissammenligningsside, så du kan finde produktet til den bedste pris. Men husk lige at tjekke fragtomkostningerne også. Sommetider kan fragtomkostningen som lægges oven i produktets pris få den samlede omkostning op over det billigste produkt. Så kig efter.
Det er også en god idé at kigge efter hvor længe forsendelsestiden vil være. Hvis produktet skal specialfremstilles efter dine anvisninger, kan det i nogen tilfælde tage flere uger, før produktet når frem til dig. I andre tilfælde kan du få det leveret til døren dagen efter. Så alt afhængigt af situationen, du står i, skal du også kigge på leveringstiden.

Forleden stod jeg selv i den situation. Blandingsbatteriet til køkkenvasken lækkede, og blikkenslageren havde fortalt mig, at jeg var nødt til at købe et nyt. Jeg gik derfor på nettet og søgte efter Grohe armaturer og fandt også ét, der ligner det, som vasken allerede har. Men der ville gå 3 – 5 dage, før jeg kunne få det leveret. Et andet site kunne levere inden for 2 dage, så jeg valgte at købe armaturet fra den webshop.
At vaske gryder og pander af i en køkkenvask med et defekt armatur er en klam affære, så i mit tilfælde var hastigheden vigtig. Blikkenslageren havde nemlig fortalt mig, at han havde tid til at komme og montere det nye armatur om 3 dage. Hellere lide i kun 3 dage end i 10. (Han ville nemlig derefter kun have tid den efterfølgende uge.)

Armaturet kom efter 2 dage. Jeg pakkede det ud og så, at farven ikke var helt den samme, som jeg mente, jeg havde bestilt. Der stod ellers på produktets specifikation, at det var den farve, jeg havde bestilt.
Det lærte mig, at det også kan være godt lige at tjekke med shoppen om billederne, du ser, er så tæt på virkeligheden som muligt. Det kommer naturligvis også an på din skærm, men det er altså en god idé lige at tjekke det også, inden du køber. Jeg mente nemlig, at armaturet, jeg havde købt, var kobberfarvet, men det så mere guldagtigt ud i virkeligheden. Det kan jeg nu godt leve med.

Hvad er VVS?
Rul til toppen