Hurtige former

Lån til forbrug

Der findes mange former for hurtige lån, men hvis du ikke kigger dig for, kan det gå hen og blive meget dyrt for dig. Hvilke typer af hurtige lån findes der så? Når man er på udkig efter hurtige lån, så er det ofte små beløb, man ønsker at låne, og derfor tilbydes disse lån mange steder.

De typiske steder, hvor man optager hurtige lån, er i butikker, hvor man hurtigt kan låne penge til forbrug online og man få svar med det samme. Der findes også de såkaldte SMS lånetyper, hvor man bare skriver en SMS til et nummer, og så får man f.eks. 1000 kr. sat ind på sin konto.

Fordele ved hurtige lån

Der findes flere fordele ved hurtige lån. Den største er at du inden for få minutter står med pengene i hånden klar til at købe det du vil have, men også at det ikke rigtig kræver noget at blive godkendt til lånet. Og ofte så er der ikke noget krav til hvad du vil bruge pengene til så det er bare at købe det du ønsker.

Ulemper ved hurtige lån

Der findes desværre også ulemper ved de hurtige lån og om ulemperne er større end fordelene må du gøre op med dig selv. Men ofte betale man utrolig store gebyrer ved at optage de hurtige lån. Som nævnt under fordele så er det faktisk også en ulempe, at det er så let at blive godkendt til et lån.

Derved ender folk, der måske ikke har råd til at optage lånet, med at blive godkendt. Det kan betyde, at låntager ender i RKI, hvis de ikke kan betale lånet tilbage. Lån hvor RKI ikke er en hindring skal du passe meget på. Renterne og gebyrerne er tårnhøje, og lån trods gæld med samlelån vil blot grave din grav endnu dybere med bundløs gæld.

Hvad skal jeg kigge efter for at få de billigste hurtige lån?

Selv om hurtige lån ofte er dyrere end hvis man låner i friværdi så kan man, hvis man skal bruge lånet, lige så godt finde de billigste. Det du skal kigge efter er ÅOP “Årlig Omkostninger i Procent”, det fortæller dig faktisk alt om hvor dyrt eller billigt lånet er. For i ÅOP er alle gebyrer og renter samlet så det viser hvad lånet koster dig.

Grunden til at ÅOP er vigtig er at nogle lån forsøger at se billige ud uden at være det. Måden de gør det på er at have en meget lav rente men så skjule udgifterne til lånet i gebyrer. Det betyder, at lån med en rente på 5% let kan være dyrere end et lån med en rente på 7%. Så derfor er det vigtigt at kigge på ÅOP, når du skal se, hvor billigt lånet er.

Det er også vigtigt at sætte sig ind i, hvad der sker, hvis du ikke betaler til tiden. Også her kan der være forskel på, hvor dyrt det er. Nogle steder er der meget store gebyrer, når man ikke betaler til tiden.

Hurtige former
Rul til toppen