Forhæng til bruseren

Jeg er ved at få pip af at se på mit gamle badeforhæng. Jeg købte det for et år siden. Og året inden da havde jeg købt det, der hængte på stangen, inden jeg købte det, jeg har nu. Jeg ved ikke, hvad det er, men det generer mig meget, at jeg kan se, at det har tjent sit formål godt. Jeg vil gerne have, at mit badeværelse er rent og pænt. Men der er et eller andet ved gamle badeforhæng, som får det til at se nusset og snavset ud.

Ikke så dyrt

Heldigvis er badeforhæng til at betale. De koster ikke særligt meget. Og jeg har efterhånden lært, at jeg kan skifte mine badeforhæng oftere, end jeg troede. I gamle dage var det ikke muligt at vaske et badeforhæng i vaskemaskinen. Og jeg er faktisk ikke hende, der gider at stå og håndvaske. Men i dag kan man jo få badeforhæng, der er lavet af materialer, som faktisk godt kan tåle at komme i vaskemaskinen. Og det tager ikke særligt lang tid for dem at tørre.

Bruseforhæng

Så jeg har besluttet, at i år vil jeg købe 3 – 4 forskellige bruseforhæng. Så kan jeg skifte og vaske dem oftere, end jeg gør. Og jeg har besluttet, at vi hver især må vælge et. Mine børn må vælge hver deres forhæng. Min mand må vælge et, han synes om, og jeg må vælge et. Det er jo, sådan at man kan få badeforhæng, som har store mønstre eller diskrete, små mønstre. Man kan også få ensfarvede badeforhæng – eller stribede. Du kan faktisk få lige, hvad du ønsker dig. Til forskel fra almindelige gardiner. Og hvorfor egentlig det? Et badeforhæng er jo et gardin, som ligesom beskytter resten af badeværelset fra vand og fugt. Det dækker ligesom gardiner for den, der bader under bruseren. Ok, men hvorfor er badeforhæng som regel farvestrålende og mønstrede.

Gardiner?

Vores gardiner er som regel ikke farvestrålende. De er faktisk ret kedelige. Beige, hvide eller i det mindste i meget neutrale farver. Og meget sjældent er de mønstrede. Hvorfor egentlig det? Er det noget med, at vi ikke tør vise, hvor glade vi faktisk er for farver, når vi hænger gardiner op i stuens vinduer? Eller er det noget med, at sådan har vi bare lært, at man indretter sig, og derfor gør vi det uden at tænke os om? Faktisk så tror jeg, at jeg godt kunne finde på at købe badeforhæng og hænge dem op som almindelige gardiner. Det ville faktisk være en lettelse. De er som sagt nemme at vaske. Og de er nemme at hænge op og pille ned. Der er ikke nogen grund til, at man skal stå og fumle med særlige holdere, der er svære at få sat fast i gardinerne. Og samtidigt, så kan man få nogle farver ind i stuen. Det behøver jo ikke alt sammen at være så stilrent og neutralt. Hvad siger du? Synes du ikke, at det ville være en god idé og en lettelse at sætte badeforhæng op som gardiner?

Forhæng til bruseren
Rul til toppen