Fodbold og drama

I den genbrugsbutik, hvor jeg lægger nogle timer hver uge som frivillig arbejdskraft, har vi over de seneste år oplevet en mærkbar stigning i interessen hos mange mennesker for at gå i genbrugstøj. Og mange af vores kunder kommer faktisk også selv med beklædningsgenstande, som i bund og grund er hele og i orden, men som de er blevet trætte af. Dem donerer de så til vores butik, og vi renser eller vasker tøjet, inden det så igen sættes til salg i butikken. Og nogle gange får vi hjælp af eleverne fra den idrætsefterskole, der ligger her i byen: https://naae.dk/linjefag/fodbold/

Mange unge piger har fundet ud af, at de kan spare en masse penge ved at handle hos os, hvor for eksempel et par jeans kan erhverves for måske en tiendedel af, hvad et par nye koster i de gængse tøjbutikker.

Men vi har også en helt anden type kunder, nemlig folk som skal bruge noget tøj til udklædning, fordi de skal til en eller anden fest, hvor de skal klædes ud. Det er i rigtig mange tilfælde nogle sjove handler, vi så har med at gøre, for de kunder synes, det er morsomt at finde noget tøj, de kan bruge til at klæde sig ud.

Noget af det morsomste, synes jeg, er, når der kommer en mand ind i butikken og fortæller, at han vil prøve at finde noget dametøj, som han kan bruge til sig selv, når han skal til en eller anden fest, hvor der kræves udklædning.

Det giver mange morsomme situationer, når en mand skal forsøge at skrue sig ned i en snæver nederdel, og det bliver da for alvor sjovt, når han så skal forsøge at gå i højhælede sko. Den slags kan mænd bare ikke, og da slet ikke, hvis de også har en snæver nederdel eller kjole på.

Derfor er det også helt tydeligt, at de fleste mænd, der skal klædes ud som en kvinde, vælger en nederdel med god vidde, ligesom de foretrækker sko med en ikke alt for høj hæl. Sko med stilethæle har vi vist aldrig solgt i den slags situationer.

Mange mænd spørger også, om de kan købe en brystholder, som de så vil stoppe ud med et eller andet, så de for alvor ligner en kvinde. Men det kan vi ikke hjælpe med, for vi har valgt i vores genbrugsbutik, at vi ikke vil handle med undertøj overhovedet. Så hvis der i en sæk med tøj, vi får afleveret, også er noget undertøj, så bliver det ganske enkelt smidt væk, selv om det måske er rent og pænt. Vi synes bare ikke, at det kan virke tiltrækkende for nogen at gå i undertøj, som andre mennesker har brugt.

Så de mænd, der vil klædes ud som kvinder, må ty til deres koner eller kærester og låne en BH til formålet.

Det er ikke så få kostumer til diverse fester, der kommer ud af det genbrugstøj, vi sælger i butikken. Vi har selvfølgelig også kvindelige kunder, der vil klædes ud som mænd, men det handler jo bare om bukser og jakker og flade sko, så det er ikke nær så sjovt.

Fodbold og drama
Rul til toppen