Firmaevents og julefrokoster

Nå. Så er sæsonen startet. Min kæreste er lige kommet hjem. Hun har været til julefrokost. Hun kaldte det dog ikke for ’julefrokost’. Nej. Det hed sig, at hun skulle til personalefest. Men her i slutningen af oktober er det altså svært for mig at forestille mig, at det bare var en almindelig personalefest. Ok, det er måske endnu for tidligt at kalde det for julefrokost, men jeg har da allerede set nogle ofre for firmaarrangementer, der har haft julehjerter som bordpynt på vej hjem i S-toget.
Selv skal jeg til julefrokost i mit firma i slutningen af november.

Det bliver godt

Det bliver sådan en rigtig god dag, hvor vi skal starte med at lege og være aktive, inden vi sætter os til bords. Jeg ved, at vi bl.a. skal på skattejagt. Det er sådan noget, vores festarrangør er glad for. Altså at vi laver noget aktivt, som kan ryste os sammen og give os noget at snakke om ud over arbejdet. Og det er da klogt nok. Ellers så ville jo alle sammen bare sidde der og tale om de forskellige sager, vi har hver især. Ikke at vi ikke også kommer til at tale om arbejdet til julefrokosten. Det gør vi helt sikkert. Det er jo stort set det eneste fælles, vi har. Vi har hver især vores private liv. Med eller uden familie. Med forskellige fritidsaktiviteter. Og selvfølgelig med forskellige problemer, som vi enten gerne eller ikke så gerne taler om. Sidste år holdt vi sådan nogle små, bitte miniarrangementer.

Vi samledes i små grupper og spiste lidt mad og fik en drink sammen på en café, imens vi ønskede hinanden god jul og godt nytår. Fordi firmaet ikke har så mange ansatte, så skulle jeg til tre af den slags firmaarrangementer i løbet af november og december. Jeg nåede at se alle sådan. Men det var altså en lidt opslidende måde at holde julefrokost på. Især fordi to af arrangementerne lå i december og i den måned, har jeg i forvejen så mange andre arrangementer sammen med familie og venner. Og de arrangementer måtte jo også deles op i mange mindre events, så alle kunne nå at se alle.

Highland Games er fede

Så jo, jeg er glad for, at det kun bliver til et enkelt firmaarrangement i forbindelse med julen. Skal jeg være helt ærlig, så ville jeg ønske, at de ville lægge deres politik vedrørende firmaevents lidt om. Ville det ikke være bedre, hvis vi skal ud på skattejagt i løbet af sommeren, hvor vejret er lunt? Og så holde en sommerfest bagefter? De der skattejagter eller forskellige games, som de kalder dem – fx Highlandgames teambuilding – går jo i virkeligheden ud på, at vi skal blive et bedre team. Så hvorfor skal vi på skattejagt en novemberdag, hvor det helt sikkert styrter ned? Nå, jeg vil ikke beklage mig. Jeg tænker bare højt. Og det må man gerne – en gang imellem. Især hvis man ikke tænker ondt om nogen. Og det gør jeg ikke. Og jo, det bliver da sjovt, fordi vi kan feste sammen igen.

Firmaevents og julefrokoster
Rul til toppen