Ferie i Italien

Jeg har lige været inde for at tjekke, om der er gode nyheder for os på rejsevejledningerne. Det er der – og det er der ikke! Desværre – ikke endnu. Og det synes jeg, faktisk er lidt mærkeligt. Det virker lidt, som om at de rejsevejledninger, jeg ser, ikke er helt opdaterede med de sidste oplysninger, man kan finde om de lande, som jeg egentlig havde planlagt, at vi skulle besøge i løbet af sommerferien, der kommer lige om lidt. Fx så kan jeg se, at man skal være ekstra forsigtig, hvis man rejser til Slesvig-Holsten. Altså hvis man kører over grænsen til Tyskland. I resten af landet frarådes det, at man rejser til.

Kør selv ferie

Og ja, som den gode borger, jeg er, betyder det, at den bilferie, som jeg egentlig havde tænkt, at vi skulle tage på, nok ikke bliver til noget. Medmindre der kommer ændringer i rejsevejledningerne. Nu er der godt nok tale om vejledninger. Vejledninger er ikke forbud. Og ja, anbefalinger er ikke påbud. Så teoretisk set, kunne jeg godt gennemføre en kør selv ferie til Italien, sådan som vores plan har været i lagt tid. Nu er der heldigvis mere end 3 uger til sommerferien starter, så meget kan stadigvæk nå at blive ændret i rejsevejledningerne. Og ja, jeg har da et stort håb om, at der vil komme ændringer. Derfor har min familie og jeg besluttet, at vi lige så stille og roligt vil planlægge vores bilferie. Det er jo fordelen ved at tage på kør selv ferie: Man kan selv bestemme, hvornår man kører – og hvorhen.

Ikke bundet af noget

Man er ikke bundet af at skulle møde op på et bestemt tidspunkt i en lufthavn. Tænk nu, hvis vi havde booket en charterrejse til Spanien i næste uge. Jeg ville være bange for at tage af sted – også selv om rejsearrangørerne garanterede overfor mig, at det er helt sikkert at flyve derned, og at der bliver taget alle mulige sikkerhedsforanstaltninger på destinationen.

Til Italien

Derfor er sommerferieplanen i år den, at vi har et mål: En kør selv ferie i Italien. Om det bliver i slutningen af juni eller juli, vi kan komme afsted, er sådan set ligegyldigt. Jeg er overbevist om, at vi kan komme afsted – på et eller andet tidspunkt. Det betyder naturligvis, at vi lever på en måde, som de færreste danskere nok ikke har mulighed for: Vi skal være parate til at tage af sted hurtigt. Vi skal samtidigt også være, forberedte på, at der vil være ventetid – og den skal vi så se at få det bedst mulige ud af herhjemme.

Ja, jeg vil næsten sige, at det giver en hel del spænding i vores liv: At vi har planlagt en bilferie, som vi vil udføre – hvis, og når vi kan. Det betragter vi som et stort privilegium. Vi lærer mange ting om os selv. Og vi lærer muligvis, at fleksibilitet i planerne altid er en god ting. Jeg ved det ikke. Men jeg synes, at det er eksperimentet værd at afprøve, at vi ikke ved, hvornår vi kommer afsted på sommerferie i år. Tænker der er tid nok til, at jeg kan nå at få lavet mine læber lidt mere attraktive – se her.

Ferie i Italien
Rul til toppen