Begynderguitarer

I morgen skal jeg have min første musiktime. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg er også nervøs. Jeg kender slet ikke læreren. Og jeg er bange for at virke dum. Det er en underlig følelse. Men jeg er fast besluttet på, at jeg vil lære at spille guitar. Jeg har i mange år haft en drøm om at lære det, men har ikke fået gjort noget ved det. Så mit nytårsforsæt har været at realisere den drøm. Og jeg er i gang med det. Allerede her i begyndelsen af januar. Lidt selvfed må jeg gerne være over det.

En billig guitar

Jeg har selv foræret mig guitaren, jeg har købt i julegave. Det har været en lidt besværlig proces at finde en, men efter flere måneder, hvor jeg har været på udkig efter en billig begynder guitar, er det lykkedes mig at finde en god spansk guitar. Jeg ledte både på nettet og i lokale musikforretninger. Vi har et par stykker af dem her i byen. Det er en meget musikalsk by. Vi har også et musikgymnasium – og kirkekoret er ret kendt i hele landet. Byorkesteret er tit på tourné.
En dag så jeg et skilt i en af musikforretningerne. Der stod: ”Køb begynder guitar her”. Så jeg gik ind i forretningen for at se på den, de havde. Det viste sig at være en elektrisk guitar. Det var jeg ikke interesseret i. Så jeg gik igen – lidt skuffet.

Akustisk

Jeg forklarede ekspedienten, at jeg var på udkig efter en god akustisk begynder guitar. Han beklagede meget. De havde godt nok akustiske guitarer, men det var kun western guitarer. Deres guitarudvalg var temmelig begrænset: Western guitarer og elektriske guitarer. De elektriske havde de i alle mulige størrelser og farver. Og masser af nye trommesæt. Jeg takkede ekspedienten og gik. Han løb efter mig og fortalte mig, at jeg kunne prøve at gå ned til en anden musikforretning, som ligger i en af sidegaderne til hovedgaden. Han nævnte navnet på forretningen. Jeg takkede ham for rådet. Jeg kendte ikke forretningen, men tænkte, at jeg kunne da prøve at finde den. Så jeg gik rundt i sidegaderne til hovedgaden. Og jeg fandt forretningen. Det var en ret lille forretning, og de havde kun elektriske guitarer i deres udstillingsvindue.

Har jeg held?

Jeg kiggede på vinduet og tænkte, at jeg nok ikke ville have heldet med mig hos dem. Ikke desto mindre gik jeg indenfor. Jeg åbnede dialogen med manden, der kom imod mig med at sige, at jeg nok var gået forkert. Han spurgte om, hvad jeg leder efter, så jeg spurgte ham, om de også har salg af begynder guitarer – akustiske. Han kiggede på mig, som om jeg havde fornærmet ham. Og det havde jeg måske også. For han bad mig om at følge med ud i forretningens bagerste lokale. Her var der akustiske guitarer overalt. Der var spanske guitarer, western guitarer og guitarer til mennesker, der bruger venstre hånd. Han viste mig forskellige spanske guitarer. Forklarede mig om træet, de er bygget af. Hvor de kommer fra osv. Jeg brugte 2 timer i den lille forretning og endte med at købe en, som jeg kan levere tilbage, når jeg vil have en bedre guitar.

Begynderguitarer
Rul til toppen